Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čistá řeka Sázava - pár fotek z akce

25. 4. 2010

Příliš mne nepřekvapilo, kolik svinčíku kolem řeky a v řece samotné se nachází. Na to se kolem řek pohybuju už dost dlouho a lidský nepořádek již je vidět opravdu téměř všude. Přesto všechno pohled na korbu náklaďáku nacpanou až po okraj -  rozhodně je k zamyšlení.

QUO VADIS přírodo???  A Tebe, lidský červe,  Tebe se ani raději neptám...

Nutno dodat, že z úseku mezi střelnicí pod Krhanicemi až Žampachem jsme nasbírali a naplnili ještě téměř polovinu dalšího auta. A to jsme brali jen relativně úzký pruh kolem řeky samotné - jakmile se zabíhalo hlouběji do podrostu a dál od řeky, tak to bychom těch náklaďáků nasbírali pět. Hlavně pod Lešanským muzeem je to celé téměř jako na skládce - aktuální uživatel Muzea by si měl šáhnout do svědomí, ale hlavně zajít do lesa za plot a ráčit poklidit před i za svým prahem!!!

Smutné na tom všem je, že za rok toho zřejmě sesbíráme stejně vrchovatě. Tak až uvidíte někoho, jak odhazuje do vody PET lahev nebo pytlík od sváči, poraďte mu, že vyhozením do koše o moc energie nepřijde.

Jinak nutno říci, že se při této záslužné akci na našem úseku sešla parta zajímavých lidiček - ať už po suchu nebo po vodě, celkem to bylo v rámci situace veselá akce.

Pár fotek zde.

zapsal: Mirek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zdělení

(Kostka Samuel, 31. 5. 2010 20:34)

Mirku.musím se omluvit,protože tuto stredu(2.září)zřejmě nepřídu na schůzku OSANN, jelikož mam koncert v Popovicích. PS: Kostka Samuel a jeste se moc omlouvám .