Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karneval - drobná změna - čtěte!

29. 1. 2012

Všem pěkný den přeji.

Jistě jste zaregistrovali, že stejně jako v minulých letech, je v programu Dětského karnevalu uvedena TOMBOLA.

Ano, tak to bylo naplánované a téměř zcela již také připravené. Ale bohužel, naši zákonodárci, které jsme (zřejmě tedy velká část z nás) zvolili do funcí, odhlasovali jisté změny v zákonu, podle kterého se TOMBOLY doposud řídily. Změny jsou to jistě zajímavé, státu možná přinesou o malinko více peněz za výběr všelijakých poplatků. Ale ta novela by se klidně mohla jmenovat třeba "Konec tombolám v Čechách".

Ptáte se proč? Tak stručně: za povolení tomboly (úředník napíše něco jako "Ano, povolujeme tombolu") se již při podání žádosti musí nalepit kolek v ceně 5.000,- Kč!!! Ano, vidíte dobře! A to ještě vůbec neznamená, že tombola bude povolena! A i kdyby byla povolena, tak si stát ještě vezme 10% z výnosu tomboly. V našem případě, kdy výnos tomboly činil plus mínus 6.000,- Kč, bychom měli zaplatit 5.600,- Kč na úřednický aparát - a to vážně netuším (a úředníky ani zákonodárce to nezajímá), z čeho tedy pořídíme ceny do té TOMBOLY.

Takže stručně: TOMBOLA LETOS NEBUDE. Můžete psát děkovné dopisy třeba ministrovy financí - a já se na ně rád také podepíšu.

Ale ještě další důležitá informace - čtěte dále a nenechte se nijak znechutit!

Věrni heslu: "co tě nezabije, to tě posílí!", jsme nelenili a vymysleli náhradní řešení, které nyní promýšlíme  a cizelujeme. Každopádně musíme popsat spoustu dalších papírů a tentokrát je zanést nikoliv na obec, ale přímo až na Finanční úřad v Benešově, kde nám snad vyjdou vstříc a nezatrhnou naše plány - vzhledem k účelu snad nikterak nezavrženíhodné. Suma sumarum tedy nyní tímto vydáváme informaci, že TOMBOLA sice nebude, ale za to bude nahrazena jinou soutěží, možná ještě pestřejší a pro děti více motivační a že v té soutěži přece jenom nebude chybět ani nějaké to losování s nádechem vlivu štěstěny. Tak nám držte prosím palce, ať se to povede a těšte se - věříme, že to jistě letos nebude  o nic horší než v minulých letech - ba právě naopak!

Zapsal: Mirek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář