Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka na výlet

12. 1. 2014

 

Pozvánka na výlet
Již tuto sobotu, 18. 1. 2014, pro děti i jejich rodiče.
 
 
AHoj přátelé a kamarádi, ahoj nepřátelé nudy,
zveme Vás na výlet - alespoň kousek za hranice všedních dnů…
 
Ve hře je asi 5 variant trasy. Variantu vybereme až v pátek podle počasí a v pátek odpoledne vám jí pošleme – s informací o přesném místu a času srazu (pošleme tomu, kdo dá vědět, že jede).
 
Všechny varianty mají dva společné veledůležité rysy:
Pěkná příroda kolem celou cestu
Min. jedna „uživatelsky příjemná“ hospůdka na trase (některé varianty až 3 občerstvovny )
 
Počítejte s cestováním pěšky, cestou i necestou, vesměs přírodními terény, trasa cca 8-15 km, podle toho, jestli šlápneme na bludný kořen. Měl by to zvládnout každý, i s menšími dětmi – když bude počasí jako tento víkend, tak levou zadní. Navíc motivace kontrolních stanovišť bude značná .
 
Cestou někde oheň, něco málo na opečení vezměte s sebou, kdo bude chtít…. Předpoklad je ale pořádná večeře, nebo pozdní oběd (podle trasy) v hospodě. Pokud bude nálada, tak cestou vymyslíme nějaké dobrodružství pro děti – schovku apod. Proto prosím dětem na sebe raději nedávejte hadříky ve stylu Helou Kitty a svítivě žlutá, ale raději něco v čem nebudou při hře v lese svítit jak semafor.
A může být i nějaký program pro dospěláky
 
Každopádně užijete kvalitní botky a oblečení i do nepohody, svačinu, každému zápisník a tužku (něco na psaní), nůž, šátek, baterku. Chytré founy nechte raději doma, místo nich vezměte kopec dobré nálady…
 
Kdyby bylo třeba s sebou něco special – dáme zájemcům v pátek vědět.
 
Možnosti srazu – předběžně:
1.      Když se pojede na Brdy: sraz u Mníšku v 9:00 hod. Tam se každý dopraví po vlastní ose, auto asi nevyhnutelné (vlakem dlouho a nepraktické)
2.      Když se pojede na Klínec: sraz v Krha u vlaku ráno kolem 8:00, kdo není z Krha, tak následně v Měchenicích.
3.      Když se půjde z Krhanic, tak u sraz Gabčíkova v cca 8:30 hod., konec tamtéž, nebo v Prosečnici.
 
Jak psáno jest výše – variantu upřesníme podle počasí!!
 
Akci pořádá OSANN, ale účast všech účastníků je na vlastní riziko a za děti odpovídají jejich rodiče. Veškeré zabezpečení je na účastnících, pořadatel řeší pouze organizaci programu. Účastnický poplatek: žádný. Ale nějaké drobné si s sebou vezměte, aneb „bez peněz do hospody nelez…“.

Pozvánka v PDF ke stažení.