Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrátili jsme se z Aljašky...

24. 1. 2010

Za třeskutého mrazu a ve sněhových závějích jsme se vydali přes ledové pláně a pohoří Aljašské divočiny. A díky našim nebojácným a silným psům a překvapivě odolným saním, jsme v pořádku, živí a zdraví dorazili i s nákladem do cíle v kaňonu uprostřed pohoří Mt. Mc. Klinec. Odtud již nás dovezl Posázavský pacifik až domů.

Bylo nás (i se psy) celkem 16. Když byl cestou hlad, tak jsme rozdělali oheň - to abychom zahnali vlky a upekli medvědí kejtu (někdo opět z lenosti raději snědl vše syrové a studené, hmm dobrou chuť). V závěru cesty, v nejdrsnější části pohoří jsme byli nuceni projít temnou jeskyní jen se svíčkou v ruce, abychom se dostali až do kaňonu, kde byl cíl naší cesty. Cestou jsme viděli typické představitele místní fauny, od polární lišky až po medvědy.  V deltě místního veletoku jsme zahlédli i plejtváka obrovského. Dokonce jsme viděli i velblouda - asi zabloudil, anebo se někde vloudila chybička? Úplně na závěr jsme měli možnost potřást rukou guvernérce státu Aljaška Sarah Palinové. Tedy málem, protože jak nás viděla, tak před námi vylezla na strom. Hmm, škoda, tak snad příště.

Pár fotek zde.

A ještě krátké video na YouTube.

Snad se Vám všem líbilo a pokud ano, tak už plánujeme další výpravu. Sledujte cvrkot na našem webu.

AHOJ.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blood squeezing: What is normal

(Asysfurbmery, 8. 10. 2018 3:31)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-dune-boite-de-cialis-en-pharmacie/

High Blood Pressure - Subject Nerve

(AGUEMIAMIBIA, 27. 7. 2018 0:43)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-feminin-avis-mort/