Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nácvik záchrany na divoké vodě - I

14. 9. 2011

Abychom mohli jezdit na vodu, je třeba trénovat.

Trénovat nejenom jízdu na lodích, techniku pádlování, stabilitu a morál, ale pro případ problémů trénovat také záchranu. Tuto středu jsme na oddílové schůzce vyzkoušeli základní záchrannou vodáckou výstroj - tedy házečku společně s vestami, vybavenými popruhem s bezpečnostní přezkou. Zatím se jednalo o seznámení, každý si vyzkoušel jak se co používá - zatím ovšem jenom nasucho. Fotky z akce můžete smráknout zde.

Příští středu na to jdeme "naostro" (vlastně spíš by se mělo říci "namokro") a vyzkoušíme použití házečky ve vodě, zachycení, odlovení a záchranu tonoucího plaváčka pomocí házečky nebo lana s karabinami, hopsšňůry a záchranné vesty. Pokud vše klapne, tak si každý vyzkouší obě role - tedy jednak jaké je to být v pozici plaváčka a především záchranu samotnou z pozice zachránce.

Tak se těšte a doufejte, že bude slušné počasí - i když vlastně stejně budeme ve vodě, takže ani déšť nám vadit nebude...

Sraz si dáme tentokrát v 16:00 u mě u baráku - tedy ne u úřadu. Pokud by se cokoliv měnilo, dám to na web nejpozději den dopředu.

Nezapomeňte s sebou věci na koupání i převlečení. Určitě také boty do vody, kdo nemá neopren tak šusťákovou bundu a kalhoty. Kdo má neopren tak komplet - tedy dlouhý  a nezapomeńte vesty a kdo má tak i přilbu. Zbytek půjčím ze svých zásob.

Těším se - ahoj Mirek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář