Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recenze - péřová bunda

16. 3. 2011

Tak si dovolím další amatérskou recenzi pod dojmem naprosté spokojenosti - výsledek totiž  opět splnil, možná i předčil očekávání.

Pořídil jsem extrémní péřový spacák na spaní ve sněhu a mrazu a rovnou také péřovou bundu. Spacák - to je nutno přiznat - jsem neměl příležitost vyzkoušet. Takže nehodnotím, možná někdy později. Ale o bundě se zmínit musím: prostě super! Lehká, velmi pohodlná, papírově komfort do -20°C, ve skutečnosti asi tak ano (méně snad letos ani nebylo) - rozhodně mi v ní nebyla zima ani při občasném setrvale bezpohybovém stavu, tedy nicnedělání abych tak řekl že ano... Dále velmi prakticky a vymyšleně šitá - myšleno i na detaily, třeba venkovní malá kapsa, zapínání kapes bočních, ramenní výztuž, povrch s částečnou odolností proti vodě, zateplená kapuce, příjemné vypolstrování kolem krku atd. A aby také ne, vždyť výrobcem (a prý i navrhovatelem většiny "svých" výrobků) je známý to horolezec, jehož výrobky nesou logo "SIR JOSEPH". Zřejmě tedy v používání zimní výbavy na slovo vzatý odborník a praktik.

Snad jediné co bych malinko bundě vytknul je provedení zipu, resp. jezdců - při zapínání občas zadrhnou a jezdec prostě nikam nejede. Chce to chvilku trpělivosti a trošku cviku, ale vypadá to, že se už jezdec používáním "ojezdil" a už jezdí lépe, než když byla bunda funglovkou.

Řeč je o bundě SIR JOSEPH KJERAG. Doufám, že spacák (od stejného výrobce) bude na podobně vysoké úrovni.

Pokud chcete kvalitní extrémní zimní bundu, tak tady s tou asi neprohloupíte. Navíc jsou k dispozici také verze lehčí - podobných kvalit, moje osobní zkušenost s typem SHIPROCK (komfort -10°C, povrchová membrána atd.) a taky super. Pro mě vhodná na běžné zimní nošení - je to super při -10° na teploměru lézt do bundy jen v lehké košili. Ale těchto bund pro "běžnější" teploty a použití je na trhu ve vysoké kvalitě určitě daleko více, než těch do extrémnějších podmínek, takže tu nehodnotím.

Jinak jsem ten dobrý kup pořídil za lidovou slevu jak jinak než v Hanibal sportu. Poradili dobře, děkuji...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář