Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pokud zde nenajdete dostatečnou odpověď na Váš dotaz, neváhejte nás kontaktovat.

 

Od jakého věku dětí jsou vhodné Vaše akce, zejména ty vodácké?
Naše akce jsou různé povahy. Například na letošním dětském karnevalu v Krhanicích byly do programu zapojené děti cca od 4 let, samozřejmě s rodiči na dosah. Na stanový tábor doporučujeme účast od 7-mi let, nejmladšímu členu na schůzkách je momentálně 9 let a na vodácké akce je obecně vhodná účast od cca 8-mi let věku. Vždy však je potřeba vzít v úvahu vyspělost daného dítěte vzhledem k programu, poměrně často totiž nekoresponduje zcela úplně s věkem a to oběma směry. Příklad: nejmladší člen na vodáckých akcích, 9 let, jezdí samostatně na kajaku, již má za sebou splutí relativně obtížných úseků některých českých řek a potoků (Sázava, Vavřinec, Teplá, Lomnický potok!! apod.). Vodáckých akcí s nenáročným programem se mohou zúčastnit pouze plavci (musí sami v pohodě uplavat alespoň bazén).
 
 
Když jedete s dětmi na víkend a v plánu je přespání venku, jak je zabezpečeno bezpečné spaní, aby dětem nebyla zima atd.?
Pokud je v plánu přespání venku, tak je potřeba odlišit přenocování ve stanech od přenocování pod širákem. Pokud má být podle předpovědi extrémně špatné počasí, řešíme buďto alternativní variantu s přenocováním pod střechou, anebo akci přinejhorším přesuneme či zrušíme. Každopádně vedoucí mají s přenocováním venku (a to i za extrémnějších povětrnostních podmínek) spoustu zkušeností z dřívějších akcí s dětmi, takže o děti je vždy dobře postaráno vzhledem k jejich zdraví i náladě. Jako rodiče k tomu prosím přispějte výběrem vhodného vybavení, zejména spacáku a oblečení. S výběrem vhodného vybavení rádi poradíme, členové mohou využít členských slev na některý sortiment v konkrétních obchodech (dočtete se níže), základní doporučení ohledně vybavení dětí najdete zde.
 
 
Jak je na Vašich akcích zajištěna bezpečnost dětí?
Především: na našich akcích se dětem opravdu stále stále věnujeme, takže jsou téměř pořád pod naším dohledem. To samo o sobě významně snižuje bezpečnostní rizika. Při různých sportovních a tábornických činnostech jsou vždy přítomni vedoucí, kteří s danou činností mají zkušenosti a vědí jak nebezpečí předejít. Na všech akcích a samozřejmě i na táboře je přítomen minimálně jeden dospělý, který má osvědčení „Zdravotník zotavovacích akcí“ a který je zároveň schopen poskytnout účinnou pomoc. Na vodáckých akcích je vždy přítomen vedoucí, který je zkušeným vodáckým instruktorem a zároveň držitelem licence „Cvičitel vodní turistiky a raftingu“ .
 
Na co jsou použité finance z členských příspěvků?
Členské příspěvky slouží k pokrytí všelijakých drobných výdajů spojených s fungováním OSANN o.s., přípravou některých částí programu a třeba i různými administrativními výdaji (v našem úřednickém státě tyto výdaje nemůžeme zanedbat). V neposlední řadě též slouží k úhradě plateb za hromadné pojistné ve sdružené úrazové pojistce členů. V každém případě tyto členské příspěvky zdaleka nepokryjí režii na adekvátní fungování naší organizace, takže jsme odkázáni na naše sponzory a dobrodince. Při této příležitosti si i Vás dovolujeme požádat o – byť i třeba jen drobný – sponzorský příspěvek na naší činnost. A můžete si být jistí, že jest to pro dobrou věc.
 
 
Chci se (nebo mé děti) občas zúčastnit některé Vaší akce. Je nutné, abych se stal členem OSANN?
Obecná odpověď zní : „nikoliv nutné to není“.  Některé naše akce jsou pořádané i pro veřejnost, ale některé jsou pouze pro členy. A navíc:
 
Jako řádný člen OSANN určitě oceníš některé výhody:
1.       pořád se něco děje a jako člen budeš u toho jako první...
2.      Jako člen máš možnost ovlivnit vznik a průběh akcí!
3.      Členové mají přednost pro účast při pořádání některých akcí, zejména letních a zimních táborů
4.      Členové jsou úrazově pojištěni -  bližší informace zde a konkrétní pojistné smlouvy najdete v dokumentech ke stažení
5.      Členové platí na některých akcích snížené účastnické poplatky – vždy, kdy to bude možné a rozumné
6.      Na našich akcích mají členové slevu z půjčovného na lodě a vodácké vybavení v půjčovně BISPORT
7.      Jako člen můžeš ušetřit nezanedbatelný peníz při nákupu se slevou v některých obchodech se sportovním, vodáckým a outdoorovým vybavením, které s námi sympatizují, nebo kde je tato sleva dohodnutá. Pokud budeš tuto výhodu chtít uplatnit, kontaktuj Mirka.
 
 Jedná se zatím o tyto obchody/značky/sortiment:          
Hanibal (outdoorové vybavení a oblečení, sportovní potřeby)
            Hiko sport (vodácké vybavení, sportovní potřeby)
Profiplast ( pádla)
lodě (kajaky, kanoe...) od různých výrobců (zeptej se)
veškeré vodácké vybavení z některých dalších obchodů
velmi kvalitní „profi“ svítilny značek FENIX, Zebralight
 

seznam bude stále doplňován, v případě zamýšleného nákupu kontaktuj    Mirka předem