Jdi na obsah Jdi na menu
 


Charitativní materiální sbírka starého šatstva a prošlých léčiv

5. 5. 2011

Naše sdružení se podílí na organizaci charitativní sbírky.

Tentokrát se primárně nejedná o finanční sbírku, nýbrž o materiální pomoc, tedy sbírku starých věcí, které Vám již k ničemu nejsou a jinde mohou pomoci nebo i zachránit život.

Samozřejmě můžete darovat i finanční částku - v takovém případě však nikoliv naším prostřednictvím, ale rovnou na konto humanitární organizace International Humanity.

Prosíme pomozte a přispějte - tentokrát Vás to nebude nic stát, pouze trošku Vašeho času. A navíc spojíte dvě užitečné věci v jednu - zároveń si totiž doma trošku uklidíte...

Sbírka se uskuteční v Krhanicích u školy a to ve čtvrtek odpoledne, 12.5. v 18:30 hodin.

Sbírka je určena pro lidi z nejchudších oblastí planety. Garantem a zároveń hlavním organizátorem charitativní sbírky je humanitární organizace International humanity. Na organizaci sbírky v tomto "rajonu" se spolupodílíme mimo jiné spolu s firmami Alois Dalmayr a AllTech s.r.o. Firma Alois Dalmayr organizuje transport humanitární pomoci do centra humanitární organizace International Humanity v Ostravě a pokud se to povede, tak jednu zásilku rovnou vypraví na své náklady až místo určení v Africe.

Sbírka se týká zejména následujících věcí, pro které již zde, v naší "civilizované" části světa již nenaleznete adekvátní uplatnění.

Staré oblečení - opravdu jakékoliv a téměř v jakémkoliv stavu. Tam, kam bude posláno, si lidé neoblékají svetr aby byli IN, ale aby neumrzli (například Nepál). Než by jste to tedy vyhodili, raději to věnujte k dalšímu využití

Staré léky s prošlým datem expirace, vitamíny, starý obvazový materiál třeba z prošlých autolékárniček apod.

Jakýkoliv jiný zdravotnický materiál

Léky, které by jste vyhodili nebo vrátili do lékárny i úplné zbytky, načatá balení apod., Nedobraná antibiotika - i prošlá, atd.

Látkové pleny

Procházející nebo již i prošlá sušená mléka

Hračky pro děti menších velikostí (u rozměrných je neadekvátně drahá cena dopravy)

Případně jiné věci, které by podle Vašeho uvážení mohly být užitečné v destinacích, kde International Humanity pomáhá - seznam najdete na jejich stránkách.

Ještě jednou prosíme, pomozte, nic Vás to stát nebude, doma si poklidíte a jidne tím uděláte nezměrnou službu.

Děkujeme.

Zapsal: Miroslav Svěrák

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář