Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní tábor 2019 - fotky

14. 9. 2019

Fotky z letního tábora 2019

4.9.2019 (zatím část fotek, ještě jich časem pár doplním)

Fotky z tábora pod Sluneční skálou - 2019 - klikni zde.

Pokud máte někdo nějaké zajímavé fotky z tábora, pošlete mi je pronto, přidám je sem...

Sluší se zde nejprve zmínit, že opět jsme rádi přijali vydatnou pomoc od několika ochotných lidiček, kteří neváhali věnovat svůj čas a přijeli nám pomoci při stavbě i bourání tábora. Bez těchto ochotných kamarádů bychom to jen těžko zvládli. Obvzlášť letošní bourání bylo vypečené - celou dobu hustě pršelo. To byly galeje i pro tyto naše kamarády... Mockrát děkujeme, a upřímně: "moc rádi Vás zaměstnáme i příště".  (A pán bůh Vám to zaplať, na Vašich dětech samozřejmě...) 

 

Letošní tábor začínal poněkud dobrodružně: těsně před táborem (asi 14 dnů???) nám "někdo" z louky odvezl část týpkových tyčí (z připravovaného stavění tábora se tedy stala psychicky náročná záležitost ještě před samotným jeho začátkem).

Naštěstí se to povedlo vyřešit, pachatel se možná chytil za nos (to netuším, spíše asi do teďka nepochopil, co mohl způsobit a jak moc daleko zašel). Ale protože má onen pachatel kamarády soudnější než je on sám, tito nám na stavění dovezli tyče jiné. Je zajímavé, že tyto tyče - ačkoliv úplně nové (zakoupené jako již zpracované) - vyznačovaly se nezvykle vysokou mírou křehkosti. Stačí lehce klepnout na tenčím konci a dojde ke zlomení, dřevo prostě ihned praská. Vydrží toho asi 10% co naše staré, poctivě a vlastnoručně odkorněné. Možná je ztráta pevnosti dřeva daní za dlouhotrvající sucha v lese???

Nicméně jak byl začátek tábora náročný, tak byl průběh tábora pohodový. Ne, že by sem tam něco (nebo někdo nebo kdokoliv ) nezaskřípalo, ale to jsou situace, které se očekávají a řeší. Měli jsme v zásadě fajn počasí (akorát na koupačku na Slapech to tedy nebylo), kromě klíšťat žádné zdravotní trable, které by stály za řeč (ťuk ťuk na dřevo), nikdo se myslím nenudil a určitě bylo pořád co dělat, vlastně jsme naplánovaný program téměř ani nestíhali... 

 

A opět jako v roce minulém i předminulém musím pochválit naše instruktory, kteří fungovali opravdu parádně. Bylo by fajn, kdyby se z nich příště stali vedoucí (věk na to mají a zkušenosti i schopnosti očividně také) a historie našeho tábora by tak mohla pokračovat pod jejich vedením k světlým zítřkům...  Tak jak? Je na co se těšit příště?  To by bylo fajn... 

AHoj, Mirek