Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky

15. 2. 2010
Nejprve novinka první:
 
(Psáno z pohledu předsedy OSANN, Miroslav Svěráka.)
První novinkou je můj odchod z SDH Krhanice. Důvody?
Za prvé: organizování volnočasových aktivit s dětmi je časově velmi náročnou činností – kdo zkusil, ví to sám. Začal být trošku problém, dobře zvládat organizaci akcí u SDH a paralelně se věnovat činnosti sdružení OSANN. Zastávám názor, že pokud má člověk něco dělat pořádně, musí se tomu věnovat naplno. Jednoznačně z toho tedy vyplývá, že „sedět na dvou židlích zároveň“, není ta správná cesta.
 Za druhé: mám poněkud odlišné názory na způsob vedení dětských kolektivů a na způsob organizace činnosti s dětmi.  Tím nehaním způsoby vedení dětí v SDH, nýbrž vyjadřuji prostý fakt, že k nim mám vážné výhrady. Při mém více jak rok trvajícím působení se mi nepovedlo ovlivnit ostatní členy, i když jsem se snažil jít příkladem. Závěr je jasný, člověka (mě) to zkrátka postupem času přestává bavit a to by mohlo negativně ovlivnit mé výchovné působení ve vztahu k dětem.
Takže nyní již sedím na jedné židli a budu mít více prostoru k tomu, abych se spolu s ostatními členy, mohl věnovat dětem a to každopádně i nadále bez jakéhokoliv politikaření a pletichaření a takovým způsobem, který sám pokládám za správný a z dlouhodobého hlediska efektivní.
 
 
Novinka druhá:
nepovedlo se nám získat dotaci na zorganizování fotografického kursu, o kterou jsme požádali ve spolupráci s o.p.s. POSÁZAVÍ. Zatím není zcela jasné proč, ale každopádně neházíme flintu do žita a pokusíme se získat prostředky na tuto, nebo podobnou aktivitu v dalším kole... Každopádně z toho vyplývá, že fotografický kurs, plánovaný na jaro 2010 se v tomto termínu neuskuteční.
Ve hře máme ještě želízko v podobě žádosti o dotaci na celoroční činnost u Středočeského kraje. Zatím neztrácíme naději a chápeme, že vybudování 3,5 km dlouhé cyklostezky za 140 miliónů korun v Praze je důležitější než naše snaha. Pokud dotaci nedostaneme, naše celoroční činnost každopádně pokračuje. Sice to bude znamenat více improvizace, více práce a pro rodiče nutnost hradit aktivity jejich dětí v plné výši, ale jak kdysi řekl jakýsi moudrý klasik: “co nás nezabije, to nás posílí“.

Zapsal: Miroslav Svěrák