Jdi na obsah Jdi na menu
 


VVP - Velké Vodácké Putování - POZVÁNKA + základní informace

23. 5. 2010

Víkendové splutí Sázavy v úseku Čerčany - Týnec - Pikovice.

Akce je pro členy vodáckého oddílu OSANN, ale též pro jejich rodiče a případné další zájemce, kteří se budou chtít zapojit a strávit - troufám si říci, že celkem příjemný víkend. Pokud nebude příliš mnoho vody (to bychom řešili změnu), jedná se o celkem lehké splutí na terénech obtížnosti ZW-C první den a max. do WW II v neděli.

Při akci bude jako "odborný dohled nad dětmi" přítomno několik lidiček, kteří mají velmi slušné zkušenosti z pádlováním na podstatně obtížnějších terénech a "vedoucím zájezdu"  bude osoba se statusem cvičitele vodní turistiky a raftingu. Jinými slovy - o děti bude opět dobře postaráno a zájemci z řad dospělých budou mít možnost spojit příjemné s užitečným a zkusit zdokonalit své schopnosti při neformálním kursu jízdy na vodě, který je finančně nezatíží (večer nám třeba koupí pivo, to nejspíš neodmítneme).

Veškeré informace zde prozatím uvádím předběžně, protože je nutné tuto středu závazně objednat lodě. Je tedy nutné, abych věděl reálný počet zájemců. Od každého z účastníků vyberu do středy 26.5. jakousi zálohu na lodě a sice částku ve výši  400,- Kč. V případě neúčasti bude tato částka podléhat procentuelně identickým stornopoplatkům, jaké má vodácká půjčovna Bisport Týnec. Po telefonické dohodě je možné i pozdější předání zálohy, popřípadě zaslání na účet OSANN. Samozřejmě pokud bude někdo mít loď vlastní, tak zálohu platit nemusí, ale bude nutno se domluvit a nějak vyřešit dopravu lodě.

Základní informace:

Sraz: v pátek 11.6. na vlakovém nádraží Krhanice, cca v 17:00 hodin - přesný čas bude uveden do 30.6.

Návrat: do Krhanic, na vlakové nádraží, cca v 18:30 (vlakem z Pikovic).

Celková cena - 1100,- Kč ('tedy záloha 400,- plus u odjezdu 700,- Kč) , V ceně je pronájem základního vodáckého vybavení + bezpečnostní výstroj na 2 dny splutí, strava-2x oběd v restauraci (snídaně a večeře bude z vlastních - individuelně dovezených zásob, max. přikoupíme drobnosti), doprava vlakem Krhanice-Čerčany a Pikovice-Krhanice, poplatky v kempech, režie na doprovodné vozidlo. Zdůrazňuji, že cena je čistě režijní - bohužel to při vší snaze lépe nevyjde.

Vybavení s sebou: (upřesníme do 30.5.) vcelku podobné jako na "běžnou" dvoudenní výpravu pod stany. Tedy stan do dvojice, spacáky, karimatky, jídlo na snídaně a večeře atd. Navíc boty do vody (stačí staré tenisky apod., nicméně je důležité, aby měly tvrdší podrážku a pevně držely na noze, tedy raději s tkaničkami a určitě ne sandále, cvičky apod.), podle počasí oblečení na vodu - ideální klasický vodácký neoprén, ale plně postačí i bavlněné spodní prádlo a navrch starší šusťáky - kalhoty a bunda. Pláštěnka je do lodi nebezpečná, takže tu sice ano, ale jen kdyby sprchlo v kempu. Holinky do lodi také určitě NE! Když bude vyloženě "teplo", tak plavky, kraťasy, bavlněné nebo specielní "outdoorové" triko s krátkým, ale i jedno s dlouhým rukávem, čapka proti úpalu, krém na opalování.  Ostatní informace zde najdete do týdne.

Pokud máte zájem, neváhejte, objednání lodí už nepočká.

Těšíme se na Vás na vodě, AHOJ!

Zapsal : Mirek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář