Jdi na obsah Jdi na menu
 


V průběhu roku 2011 budeme pořádat, nebo spolupořádat (vždy však pouze v případě dostatečného počtu zájemců) akce, jichž se mohou účastnit i zájemci z řad veřejnosti, tedy i nečlenů OSANN.

Místo a termín konání vždy včas vyvěsíme zde na webu. Pokud chceš, aby ti žádná naše akce neutekla, pošli e-mailem požadavek se svojí adresou a od nás pak dostaneš zavčas avízo.

Pokud již nyní máš o něco předběžně zájem, určitě nám pošli zprávu nebo zavolej!

Žádné naše akce primárně nepořádáme za účelem zisku. Na některé z nich je vstupné dobrovolné, na jiné pokrývá účastnický poplatek nezbytnou režii. Pokud někdy něco symbolického opravdu zbyde (chtěl bych se toho dožít), pak vězte, že veškerý takový příjem bude použit výhradně na zabezpečení další činnosti OSANN, převážně na akce s dětmi a pro děti! Stejným způsobem budou použity "zůstatky" z placených kursů.

Na žádné z uvedených akcí nezajišťujeme dopravu, stravu ani ubytování - pokud není uvedeno jinak. Počítejte s vlastním zajištěním a především se zeptejte na podrobnosti a plán akce.

Eskymování v bazénu - výuka a nácvik eskymáckého obratu na kajaku, blbnutí na bazénu. Více info v samostatné sekci. Předjarní eskymování se už chýlí ke konci, na podzim ale (snad) pokračujeme. Poslední jarní možnost 26.3., sobota, sraz večer v 19:30 u bazénu.

Teorie orientace na tekoucí vodě, teorie základů ovládání lodě a čtení vody. Předcházení nebezpečným situacím, okrajově základy záchrany. Popis častých chyb, ukázky videa, fotek atd. Vhodné pro dospělé a děti cca od cca 12-ti let výše. Vstupné dobrovolné, termín je posunut oproti původnímu plánu - asi některá středa v druhé půli dubna. Předchozí rezervace místa je nutná, akce bude komornějšího charakteru. Zájemci pište s předstihem! Na tuto akci v případě zájmu naváže praktická (mokrá) část, viz níže.

Jednodenní rychlokurs jízdy na kanoi na tekoucí vodě – krátké oživení teorie, praktický nácvik, splutí dolního úseku Sázavy pod vedením zkušeného cvičitele vodní turistiky a raftingu.  Počet účastníků : min. 3, max. 10. Určeno pro rodiče, ideálně pro rodiče s dětmi, děti samostatně od 12-ti let výše. Akce není určena pro ty, kteří na lodi nikdy v životě neseděli, pokud se před tím nezúčastní alespoň teoretické akce viz. výše. Akce je závislá na vodním stavu v řece. Účastnický poplatek: 250,- Kč + půjčovné za vybavení (BISPORT Týnec). Děti do 11-ti let v doprovodu rodiče/ů hradí pouze půjčovné, účastnický poplatek neplatí. V ceně účastnického poplatku malé občerstvení. Členové OSANN a včas přihlášení nečlenové mají na půjčovné slevu. Předpokládané konání - květen. Podmínka účasti: vesta povinná pro všechny, pod 18 let povinně přilbu, doporučené boty do vody s tvrdou podrážkou. Případní kajakáři samozřejmě povinně přilbu všichni.

Noční pochod Krhanickým polesím. Určeno pro dospělé a rodiče s dětmi, děti samostatně pouze starší 9-ti let. Prostě pohodová vycházka večerní a noční krajinou s občasným programovýám zpestřením cestou. Účastnický poplatek bude upřesněn, předpokládáme max. 50,- Kč. V ceně bude drobné občerstvení cestou. Návštěva lokálu je v plánu (dle zájmu, ale zatím vcelku nepochybuji) - ovšem důležité bude nešlápnout na bludný kořen a nesejít z cesty.

Dětská zábavná akce "kdo si hraje, nezlobí". Programově obdoba dětského dnu, termínově předpokládáme konání právě někdy kolem dětského dnu. Místo konání - Krhanice. Vstupné - dobrovolné (sponzorské dary prostě odmítat nemůžeme). Určeno pro děti od 3 do 99 let (děti do 6-ti let raději v doprovodu rodičů).

Jednodenní rychlokurs základů první pomoci s praktickou simulací v terénu. Počet účastníků : min. 4, max. 8. Základy první pomoci, použitelné kdykoliv a kdekoliv v běžném životě. Forma výuky zážitkem... Určeno pro starší 16-ti let a dospělé. Místo konání: okolí Krhanic. Termín - září nebo říjen, dle zájmu. Účastnický poplatek: 350,- Kč, v ceně malé občerstení v terénu.

Pravidelné středeční tréninky na vodě v Týnci nad Sázavou. Jedná se o pravidelné schůzky členů oddílu, nicméně případné zájemce neodmítáme. Přijdte zkusit jak se ovládá loď. Možnost zapůjčení kajaku, jinak po předchozí dohodě zapůjčení vybavení v BISPORT Týnec. Vhodné pro děti od 9-ti let, nečlenové nejlépe  v doprovodu rodiče a pro dospělé - zejména tedy pro rodiče s dětmi. Podmínka: povinná vesta a do 18-ti let + na kajaku všichni přilba. Účastnický poplatek pro nečleny 80,- Kč.  Termíny po dohodě, každopádně od 16:00 v Týnci. Předchozí dohoda nutná!

Bezpečnost jízdy na vodě a záchrana v kriticých situacích. Odpolední "rychlokurs" záchrany na WW - v průběhu splutí Týnec/Žampach, ev. Týnec/střelnice v Krhanicích - dle stavu vody, počasí a zkušenosti posádek. Trénink záchrany v praktických ukázkách, účastníci si sami vyzkouší záchranu tonoucího, lovení lodě, atd. Podmínka: vesta povinná, pod 18 let a na kajaku pro všechny povinná i přilba, vhodné boty do vody. Počítejte s opakovanou koupelí!! Zahájení v 16:00 v Týnci, termín bude stanoven dle zájmu - všední den (v případě většího počtu) účastníků možno sobota nebo neděle). Určeno od 11-ti let a dospělé, kteří již ovládají základní záběry na tekoucí vodě. Účastnický poplatek pro nečleny 200,- Kč , pro členy 50,- Kč + případné půjčovné vybavení v BISPORT Týnec (máme slevu).

Malý orientační běh "kolem" Krhanic. Termín asi září nebo říjen. Vhodné pro děti od cca 10-ti let výše, dospělí jsou vítáni také. Akce je zatím ve stadiu úvahy, podrobnější plán teprve vzniká - dáme vědět. Pokud máte předběžný zájem, kontaktujte nás. Uvítáme také pomocníky pro zajištění trasy.

Krhanický triatlon. Štafetový závod hlídek - běh, kolo, kanoe/kajak. Vhodné pro děti cca od 10-ti do 18-ti let, úměrně jejich schopnostem. Akce je zatím ve stadiu úvahy, podrobnější plán teprve vzniká - dáme vědět. Pokud máte předběžný zájem, kontaktujte nás. Uvítáme také pomocníky pro zajištění trasy.

Zahraniční vodácká výprava na Rakouské řeky (Salza aj.). Určeno pro nečleny starší 18-ti let a členy od 9-ti let, které schválí vedoucí dle jejich schopností na vodě prokázaných. Nutné veškeré vlastní vybavení, povinně přilba, vesta, neoprén! Účastnický poplatek nečlenové 100,- Kč + příspěvek na společnou dopravu (vlastními auty), kempovné, stravu atd. Členové platí formou účastnického poplatku pouze režii (doprava, strava, kempy). Akce je určena pro pokročilejší, kteří ovládají loď (kajak, Pálava, Baraka apod.). Obtížnost WW 2, studená voda, ale překrásná krajina. Plánovaný termín: květen., možná také druhý termín na podzim. Zájemci hlaste se s předstihem.

Beseda s cestovatelem a fotografem p. Martinem Procházkou, promítání fotek, vyprávění z cest. Akce v podobném duchu jako tato. Zatím ve stadiu úvah, každopádně až na podzim. Opravdu to stojí za to, pěkné fotky, poutavé vyprávění, pěkný večer...

 Vícedenní rychlokurs první pomoci – výuka zážitkem. Při úspěšném absolvování a složení zkoušky možnost certifikace "Zdravotník zotavovacích akcí". Počet účastníků: min. 12. Určeno pro dospělé, nad 18 let věku. Jedná se o finančně náročnější projekt, naším cílem však je zpřístupnit tento kurs pro každého vážného zájemce, aby kursovné nebylo limitem účasti. Pokoušíme se o získání finančních prostředků z dotačních titulů. Tento kurs bude tedy vypsán, pouze pokud nám bude schválena dotace. Budeme Vás zde informovat, sledujte naše stránky. Zájemci se předběžně mohou hlásit už nyní.

Eskymování v bazénu - podzimní pokračování. Podrobnosti budou včas v samostatné sekci stránek, asi podobně jako pro rok 2010-2011! Doufáme, že se nám podaří usmlouvat lepší cenu a /nebo alespoň přijatelnější denní dobu. 

Třikrát kolem komína - exhibiční závod v běžeckém lyžování v okolí Krhanic. Samozřejmě to záleží na sněhových podmínkách za humny, ale pokud nebude letos, tak snad někdy po Novém roce. Vhodné pro všechny na vlastních běžkách cca od 8-mi do 99 let. Jestli se to povede, tak bude zajišťěno obžerstvení a možná večer hromadná návštěva lokálu. Podrobnosti upřesníme včas, startovné dobrovolné formou sponzorského daru. Sleduj náš web a nezapomeń včas namazat!!!

Mikulášská besídka (předpokládáme společnou organizaci se SRPDŠ při ZŠ Krhanice). Akce jako obvykle, pro děti od cca 3 do 99 let. Podrobnosti včas upřesníme.

Drakiáda - pouštění draků jen tak pro radost. Vlastní drak nutný, nejlépe doma postavený. Soutěž o nej... draka, hodnotné ceny pro vítěze (pokud nám obec přispěje, nebo seženeme š´tědrého sponzora). Podrobnosti včas upřesníme. Startovné bude dobrovolné - formou sponzorského daru. Místo konání - velké pole někde kolem Krhanic.

Vánoční - Novoroční výlet zimní přírodou. Jdeme za každého počasí! Termín upřesníme, pravděpodobně mezi svátky, na Silvestra, nebo hned na Nový rok. O cíli výletu lze diskutovat, v minulých letech se osvědčilo brodění Bojovského potoka a průchod Klíneckým podzemím. Vhodné pro děti i rodiče s dětmi. Trasa bude volena podle fyzické zdatnosti a kondice účastníků (i tak běž raději trénovat). Podrobnosti včas, účastnický poplatek dobrovolný - vše ve vlastní režii. 

Dvoudenní kurs fotografování. Počet účastníků: min. 5, max. 10. Určeno pro dospělé a mládež nad 16 let věku, kteří mají zájem o fotografování, jsou začátečníky a vlastní alespoň nějaký kompaktní digitální fotoaparát, ideálně s možností manuálně nastavitelné expozice (ale není podmínkou. V průběhu kursu bude možné zapůjčení pokročilejších kompaktních přístrojů a digitálních zrcadlovek, různé specielní fototechniky, vše pod vedením nadšeného (a snad trochu zkušeného) fotografa. Místo konání: Krhanice. Jedno odpoledne ve všední den teorie - uvnitř, jeden den (pravděpodobně sobota nebo neděle, ale dle dohody možný i všední den) focení v exteriéru, příroda kolem Krhanic nebo dle dohody účastníků. Účastnický poplatek teorie 250,- Kč, exteriér 300,- Kč. Účast nutno rezervovat s dostatečným předstihem, následně bude nabídnut termín. Předpoklad Květen, nebo Září - dle zájmu.

 

 

V případě zájmu - neváhejte a přihlašte se nezávazně            již nyní!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

XEvil will crash worldwide internet

(MashaCok, 13. 12. 2017 16:02)

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.