Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotky z Čertových proudů_2010

5. 9. 2010

Tak bohužel se nám nepovedlo nijak rozumně vyřešit dopravu na Čerťáky. Přece jenom je to cca 150 km a všechna doprava která by připadala v úvahu by byla dost drahá, nebo časově moc dlouhá. Do dvou aut, která byly k dispozici bychom se nevešli. Příště zkusíme oslovit ostatní rodičovstvo, zdali by si také nechtěli udělat příjemný výlet a někoho s sebou vzali do auta.

Takže to dopadlo tak, že na akci, která je u nás v České republice jako vodácký svátek očekávána celý rok, jsme vyrazili ve dvou autech jenom téměř jako na rodinný výlet. V sobotu jsme omrkli spodní úsek kolem Čertových schodů - odtud pochází pár prvních fotek. Pomalu jsme se za střídavě hustého deště přesunuli až po tzv. "Okno", což je oblíbená atrakce zejména pro nováčky, kteří jedou Čerťáky poprvé. Okno působí po předchozí prohlídce ze břehu jako přirozený selektor - leckdo přehodnocuje své nadšení a hledá důvody proč dnes není ve své kůži. Zpod okna pochází série dalších fotek - jsou to ty s betonovou zdí v pozadí. Pak jsme se přesunuli na start a já jsem se nechal přemluvit (nedalo to moc práce - přiznávám) a navlíkl jsem se do hydra a šup na vodu.

V neděli se k nám přidal Alfréd a samozřejmě jsme neodolali a pořádně jsme si to z vody užili. Aby také ne! Vždyť na tomto místě se obvykle pouští voda jenom jedinkrát za rok a podobný tréningový terén u nás prostě nikde není.

Alespoň jsem tedy nacvakal pár fotek, abych přiblížil atmosféru těm, které by to třeba zajímalo. Každopádně příští rok, opět nejspíše v posledním srpnovém víkendu, se tato akce koná znova. Pokusíme se nějak vyřešit problém s dopravou a snad se tam dostaneme s celým oddílem. Procházka kolem řeky když pustí vodu z Lipenské přehrady, to je totiž opravdu něco úžasného.

Tady jsou ty slíbené fotky.

 Tady zajímavý zápis z deníčku na téma letošní Čerťáky.

Tady pár fotek ze závodů Devils Extrem Race 2010, které se jely ten víkend pod Lipnem

Tady podnětná charakteristika jednoho opravdu po čertech vypečeného místa na Čertových proudech.

zapsal: Mirek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář