Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak to bylo na letošní první vodě...

4. 5. 2011

Předpověď počasí na středu byla dosti skeptická, ale rozhodl jsem, že to nevzdáme a konečně letos poprvé smočíme pádla v řece.

Co nás nezabije, to nás posílí - a konec konců, kdyby bylo obvzlášť hnusně, tak můžeme zůstat v kempu a dát třeba frisbee, nebo nějak jinak zaimprovizovat abychom se nenudili. To byl takový katastrofický plán pro případ ošklivého počasí.

Ale všechno bylo ten den jinak: bylo 12°C, sluníčko svítilo "vo sto péro", prostě téměř dokonalá jarní vodácká idylka. Úplná idylka by to byla, kdyby bylo alespoň o trochu více vody v řece. Takto jsme dali zatraceně technickou štreku z Týnce do Krhanic - ovšem byla letos první, takže jsme si alespoň v klidu vzpoměli, jak se drží pádlo a jak se řeší náklony při přejezdech.

Z této štreky vzniklo také  sice zatraceně málo fotek, ale zato dost zážitků. Tak třeba Matěj zjistil, že zvládá přejezdy pod Chrásteckým jezem (třikrát hurá, škoda jen toho následného zmatkování na břehu - no však on ví...). Honza zjistil, že úloha kotrče má svoje úskalí a nestačí jenom "velet" a kibicovat - neb v lodi je vskutku třeba dvou do kompletní posádky a to ještě raději dvou sehraných než rozhádaných parťáků. Fredoušek byl nadšený od začátku do konce a vůbec mu nevadily sem-tam cákance ledové vody a Kája zjistila, že v mokrých botách prostě časem začne být zima, i když bude pádlovat pořád rychleji.

Těch pár fotek ze středečního odpoledne můžete smráknout tady.

Takže na první vodu tohoto roku to celkově vůbec nebylo špatné. Pokud bude příští středu slušné počasí, jdeme trénovat s kajaky, abchom se patřičně rozjezdili před výpravou na Rakouskou Salzu - řeku  "učitelku".

Ahoj všem, Mirek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář