Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recenze a užitečné tipy

1. 4. 2010

Přidal jsem sem novou rubriku z náhlého popudu. Hned se dozvíte proč:

již několik let jsem si sliboval, že si pořídím nějaké praktické, pohodlné, nepromokavé, teplé - prostě sportovní boty, ale čistě k použití do sněhu. Těch několik let jsem  marně brouzdal specializovanými kamennými obchody a hledal botky, které by mi vyhovovaly po všech stránkách (včetně té finanční). Kupodivu - neúspěšně! Buďto se jednalo o horolezecké, tvrdé a na běžnou chůzi nepohodlné speciálky (za astronomickou částku), anebo již od pohledu boty nevzbuzovaly mnoho důvěry. Takže pár let jsem přežíval v kožených pohorkách (i když celkem kvalitních, ale...), mazal je a sušil, pak mazal a zase sušil...

Až letos jsem si dal tu práci a pokusil se vygooglovat, jaké jsou vlastně na trhu v tomto ohledu možnosti. A ani jsem nehledal tak dlouho. Sice se jednalo o obchod daleko předaleko - na vyzkoušení tedy ani myšlenka, ale podlehl jsem vábení na internetu sem-tam se vyskytujících veskrze kladných recenzí, risknul jsem a botky objednal i přes fakt, že nebyla možnost vrácení (poslední pár v ČR mé velikosti). Boty přišly za tři dny. Hned jsem je vyzkoušel v lese za barákem a byl jsem vpravdě nadšen. Boty dokonce následně bez jakéhokoliv důvodu ke kritice, přestály i dovolenou na horách s procházkami v hlubokém sněhu. Vše, co se psalo v recenzích bylo pravda: absolutně pohodlné, přizpůsobivé pro nohu, snadno se v nich ve sněhu běhá(!!!),  lehké, nepromokavé, teplotní komfort do -40°C (!!!). Navíc mají vpravdě neuvěřitelnou schopnost držet na kluzkém povrchu bez uklouznutí. Bylo to až k nevíře. Tak jsem si řekl, že se o tuto zkušenost s Vámi podělím - třeba občas také řešíte podobné problémy a pokud se o zdařilé řešení také podělíte, jistě to někomu pomůže. Takže pokud máte nějaký tip na opravdu kvalitní vybavení, oblečení, věci denní potřeby - zkrátka cokoliv užitečného, napište svůj tip nebo recenzi sem do komentářů, nebo jej pošlete e-mailem a pokud nebude v rozporu s dobrými mravy či podstatou naší činnosti, velmi rád jej sem přidám.

zapsal: Mirek

PS: abych nezapoměl, ty boty se jmenují ICEBUG SORIX. A dle recenzí jiných, je obecně značka ICEBUG mercedesem v zimním obutí (po vlastní zkušenosti jsem nakloněn tomu věřit). A cena není nijak příšerná - snadno najdete na NETu. (pro rejpaly: nejedná se o placenou propagaci!)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jupíííí

(Monča, 10. 1. 2013 14:58)

Já je mám doma od včera!!!!!!!! A jsou božskéééé...

Re: jupíííí

(Mirek, 10. 1. 2013 15:19)

... a co teprve až začne opravdová zima! To pak jsou k nezaplacení.

juchuu

(travak, 16. 12. 2010 12:10)

mám je objednaný tak jsem jsem zvědav :D

Re: juchuu

(Mirek, 16. 3. 2011 20:31)

ahoj "travak", tak co, jaké jsou dojmy??